Cibuľová polievka
Posilniť sa cibuľovou polievkou nie je o nič ťažšie ako zjesť číry vývar.
Pozor
Ťažkosti však môžu nastať, keď je restovaný toast, ktorý pláva v polievke, roztaveným so syrom. To dodá chlebu istú pevnosť – od gumovo pružnej až po tuhú – a s tým sa musíme nejako šikovne vysporiadať. Nie je to ale tak hrozné.
Ako sa je
Hranou polievkovej lyžice alebo aj malej vidličky – podľa stupňa tvrdosti – rozrežeme, prípadne rozdelíme toast a o kraj misky si oddelíme patričné sústo. Tak sa to mimochodom robí aj s rezancami, ktoré sú príliš dlhé. Rezance rovnako ako v našom prípade zapečený chlieb so syrom rozdrvíme jedálenským príborom o okraj taniera.
Odporúčanie
Keď sú strúčiky cibule tvrdošijne nepoddajné, odmietajú vojsť na lyžicu a rôzne visia cez okraj, jednoducho ich upravíme vidličku do konzumnej formy.
Previsnuté syrové vlákna otáčaním lyžice navinieme a zjeme.
Zdroj: Ako sa čo je / Nakladateľstvo Ikar, Bratislava 1999 / www.chovani.eu