Nie je káva ako káva

EspressoKáva je spoločníkom pri jednaní, stretnutí, stolovaní alebo posedení pri novinách. Viete si ale kávu správne vybrať a objednať? Druhy káv, ktoré je dobré poznať:

Piccolo Espresso – Je to silná káva určená pre milovníkov kávy, kde na rovnaké množstvo kávy použijeme len 20 ml vody.

Espresso – Stredná šálka silnej kávy, pripravená vo vysokotlakovom kávovare. Najlepšie espresso je pripravené z klasických, ručných pákových kávovarov, ktoré dokážu vytvoriť na povrchu hustú penu. Klasická porcia espressa je 7 g kávy a 30 ml vody.

Cappuccino – Správne cappuccino sa začína u správneho mlieka, z ktorého sa našľahá horúcou parou mliečna pena. Do šálky s espressom sa pridá v rovnakom pomere teplé mlieko a mliečna pena. Povrch peny sa zvykne ochutiť respektíve ozdobiť čokoládou, škoricou, šľahačkou, alebo kakaom.

PenaCaffé Macchiato – pripravuje sa podobne ako cappuccino, ale použije sa len espresso a mliečna pena.

Caffé Latte – Jeden diel kávy a dva až tri diely teplého mlieka. Podáva sa v šálke alebo v skle.

Latte Macchiato – Horúce mlieko, mliečna pena – dohromady 200 ml z toho 1/3 mliečnej peny a preliate 50 ml espressa. Podáva sa v skle.

 .