Slovenské dobroty tradične aj netradične. Ulahoďte chuti aj zraku 1.

Mojím cieľom nie sú pravé slovenské jedlá. Mojím cieľom sú súčasné, jednoduché a každodenné slovenské jedlá. To znamená zozbierať informácie od svojich predchodcov a použiť ich zdravý rozum v príprave naturálnych potravín v kombinácií so súčasnými technikami, poznatkami, zručnosťami a estetikou. Ja, ako väčšina Slovákov, mám príbuzných žijúcich aj narodených v zahraničí. Toto je moja pocta ich odvahe opustiť svoje korene a pokúsiť sa o niečo lepšie. Keď poviem “slovenské korene”, predstavím si ochranu, ocenenie, ale aj vykopávanie a ochutnávanie všetkých vecí, ktoré nám dávajú pocit spolupatričnosti. A domáce varenie je tomu tak blízko, ako sa len dá.

rebarborovo-jahodový koláč s rumovým karamelom

rhubarb strawberry pie with rum caramel/rebarborovo-jahodový koláč s rumovým karamelom from bake your slovak roots on Vimeo.

Krémeš
Slovenska kuchyňa je ovplyvnená každou jednou okolitou kuchyňou, kulinárskou špecialitou, či technikou. Takto sa u nás naturalizovali buchty z Čiech, pirohy z Poľska, štrúdla z Rakúska, bábovka z Nemecka a krémeš z Maďarska.

Vanilla Curd Puff Pastry / Krémeš from bake your slovak roots on Vimeo.

snehová torta s jahodami
Ak zvládnete základný recept na snehový korpus, máte vyhrané. Otvoria sa Vám nekonečné možností variovania. Do korpusu možete primiešať vanilku, citrón, pomaranč, kokos, kakao, ….. šľahačku môžete zameniť za kyslú smotanu, alebo puding a v ovocí nie sú žiadné obmedzenia. Myslím, že sa so snehovou tortou ešte stretneme.

strawberry pavlova / snehová torta s jahodami from bake your slovak roots on Vimeo.

šúľance
Zemiakové Šúľnace s Orechami

gnocchi / šúľance from bake your slovak roots on Vimeo.

maslo
Domáce maslo. Všetko chutí lepšie s maslom a domáce maslo chutí najlepšie!

butter / maslo from bake your slovak roots on Vimeo.

BLOG:   http://slovakroots.blogspot.com

ZDROJ:   Maja Kende  http://pinterest.com/skroots/